Woikosken tehdasmuseo

Kimröökistä kaasuntuottajaksi

Heinäkuussa 2015 avattu Woikosken tehdasmuseo kertoo tehtaan tarinan, Vehkalahdelle vuonna 1882 perustetusta kimröökitehtaasta nykyiseksi Oy Woikoski Ab:ksi.

Jännittävä museokierros alkaa kävelyllä siltaa pitkin kuohuvan Voikosken yli vanhaan tehdasrakennukseen. Katsomme yhdessä yrityselokuvan, joka esittelee tehtaan historian käänteitä ja Woikosken tämänhetkistä toimintaa. Elokuvan jälkeen tutustumme museoon oppaan johdolla, ja kuulemme tarinoita tehtaan ja sen perustajasuvun historiasta. Pääset kurkistamaan ylvääseen tehtaanjohtajan konttoriin ja voit kuvitella, miltä tuntui hakea palkka luukusta lauantaisin.

Museokierros esittelee myös vanhan laboratorion ja sen mielenkiintoisen välineistön. Näet myös tehtaan aikaisempaa jykevää kalustoa ja tuotantoa – vanhoista koneista ensimmäisiin kaasupulloihin.

Woikosken tehdasmuseossa vierailu sopii ohjelmanumeroksi esimerkiksi TYKY- tai virkistyspäivänä. Ohjelmaan on mahdollisuus sisällyttää tutustuminen myös läheiseen Woikosken automuseoon, joka valottaa lisää Oy Woikoski Ab:n perustajasuvun historiaa.

Tehdasmuseon aukioloajat

Museo auki tilauksesta ryhmille talvikauden ajan. Ryhmän min. koko 15 henkilöä. Hintaan sisältyy opastus.

Kesä 2017

Tehdasmuseo on avoinna 28.6-30.7
ke-su kello 11-15
Opastetut kierrokset kello 11, 12, 13 ja 14.

Pääsyliput ja sisäänkäynti tapahtuu museokioski Saimantorpalta, joka sijaitsee joen rannassa sillan kupeessa.

Museon parkkipaikka sijaitsee joen toisella puolella eli eri puolella kuin tehdasalue.

Pääsymaksu

  • Aikuiset 10 €
  • 7 - 12 vuotiaat 7€
  • Alle 7 vuotiaat ilmaiseksi

Saapuminen tehdasmuseolle

Osoite: Virransalmentie 2023, Voikoski

Kouvolan suunnasta tullessa parkkialue sijaitsee ennen Woikosken tehdasta. Parkkialueelta kulkee portaat alas kosken rantaan, jossa sijaitsee kesäkahvila Saiman torppa. Liput museoon myydään Saiman torpalta, josta myös opas saapuu hakemaan vieraat kierrokselle. Museoon ei ole mahdollista tutustua omin päin. Tehdamuseon kierros kestää noin 50 minuuttia.

Huomioithan, että tehdasmuseossa kuljetaan vanhoissa rakennuksissa, joissa on rappuja ja portaita.

Gallery Woikosken tehdasmuseo

Laboratorio
happikompressori
kirjoituskone
woikoskitehdasmuseomiljoo

Myynti ja tiedustelut

  • +358 40 656 5981
  • whd@woikoski.fi

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Woikoski Feeling – maailma, jossa arki unohtuu

Woikoski Feeling on valikoima vertaansa vailla olevia elämyksiä ja palveluja lähellä suomalaista luontoa. Pääkohteemme ovat Kirjokiven kartano, Woikosken automuseo, Woikosken tehdasmuseo ja WHD Gård Kymenlaakson ja Savon rajamailla. Woikoski Feeling -elämysten pariin on pääkaupunkiseudulta matkaa alle 200 km, Mikkelistä 80 km ja Kouvolan keskustasta 40 km.