Kouluratsastuksen Suomen mestaruus poniratsastuksen osalta ratkottiin lauantain Ponien joukkueohjelmalla sekä sunnuntain Kür-ohjelmalla.

Poniratsastuksen kokonaiskilpailun voittoon ratsasti Roosa Salo ratsullaan Sir Maximus Welshwarrior. Kokonaisuudessaan fiilis kisaviikonlopusta Roosan mukaan on hyvä, vaikkei radat ihan toivotulla tavalla onnistuneetkaan. Ratsukolla on menossa seitsemäs kilpailukausi yhdessä. Roosa kertoo Sir Maximus Welshwarriorin olevan sosiaalinen, ihmisrakas, älykäs ja opettavainen. Tämän kauden paras saavutus tähän mennessä on EM-finaalin 15.sija. Tavoitteena kaudelle on SM-kulta. Roosan tulevaisuuden tavoitteena on siirtyä uuteen ratsuun ja junioriluokkaan, eli tämä oli parivaljakon viimeinen yhteinen ponikilpailu, joka oli mahtavaa päättää Suomen mestaruuteen.

Toiseksi ratsasti Iida-Maria Koponen ratsullaan Caramba 90RP. Caramba on 21-vuotias tamma, jonka kanssa Iida-Maria kilpailee kolmatta kautta. Iida-Marian ja Caramban paras saavutus tähän mennessä on SM pronssi 2021, SM hopea 2022 sekä Suomen edustus PM- ja EM-kisoissa 2022 ja 2023. Iida-Maria kertoi viikonlopun olleen onnistunut ja hän oli tosi tyytyväinen kaksikon suorituksiin radalla, jotka Iida-Maria nosti koko kauden parhaiksi radoiksi heille, loppukauden tavoitteita ei ole vielä lyöty lukkoon.

Kolmanneksi luokassa sijoittuivat Antonia Niemelä kera Hunsingo’s Twister 4 WPB:n. Hunsingon’s Twisterissä Antoniaa viehättää Hunsingo’s Twisterin energisyys ja yritteliäisyys. Ratsukon paras saavutus tähän mennessä on halli SM-hopea vuodelta 2022, sekä ranking2. poneissa, yhdessä he ovat kilpailleet kolmisen vuotta. Antonia kommentoi, että kisat menivät  odotuksia paremmin. Heillä oli hieman mutkia matkassa, joten tulokset yllättivät positiivisesti, lauantain kaoottisuudesta huolimatta. Tällä kaudella Antonia kilpailee vielä junnuluokassa ja poni saa levätä.