Takaisin blogiarkistoon

ISO9001 –sertifikaatti ensimmäisenä Suomessa

WHD Hevospalvelukeskus on ensimmäinen hevosalan yritys Suomessa, jolle myönnettiin ISO9001- laatusertifikaatti 8.5.2019.

Sertifikaatin luovutti juhlavissa tunnelmissa Kiwa-Inspectan toimitusjohtaja Mikko Törmänen, joka kertoi suomalaisista yrityksistä vain 1%:n toimivan ISO 9001- laatujärjestelmän mukaisesti. Matkailuliiketoiminnassa Woikoski Feeling on esimmäisten joukossa Suomessa ja WHD Hevospalvelukeskus on Suomen ensimmäinen.

"Laatujärjestelmä takaa työssämme tarkat rutiinit ja yhteiset toimintatavat."

WHD Hevospalvelukeskuksen sekä Woikoski Feelingin työntekijät urakoivat syksyn 2018, sekä kuluneen talven aikana kovasti, käyden läpi kaikki toimintaamme kuvaavat ohjeet sekä prosessit, kirjaten ne ylös. Käytössämme on IMS- toiminnanohjausjärjestelmä, jonne kaikki ohjeet, dokumentit ja prosessit on tallennettu ja ne ovat henkilökuntamme käytettävissä helposti. Järjestelmästä löytyvät mm. video- ohjeet hevospalvelukeskuksen hoitolaitteistoiden peruskäytöstä, ohjeet toimintatavoista esimerkiksi asiakkaiden vastaanotosta kuntoutukseen, tarpeiden kartoituksesta ja tallin päiväohjelmasta.

Toiminnassamme on ollut aina selkeä punainen lanka, toiminnan- ja palvelunlaatu ovat olleet meille tärkeää, joten toiminnan avaaminen ja kirjaaminen prosesseiksi ja ohjeiksi oli meille luontevaa. Näin myös pääsimme tarkastelemaan ja kehittämään toimintaamme uudesta  näkökulmasta.
Ohjeiden avulla uusi työntekijä on helppo perehdyttää työhön, toimintatapoihin- ja periaatteisiin, takaamme näin myös asiakkaillemme aina laadukkaan palvelun.
Jatkossa toimintaamme auditoidaan eli tarkastellaan vuosittain sekä sisäisien tahojen, että Kiwa-Inspectan toimesta ja näin takaamme laadun jatkuvan kehittymisen.
Woikoski Feeling ja WHD Hevospalvelukeskus toimivat ajan hermoilla ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti, laatusertifikaatti on meille tähän loistava työkalu.

Alla esimerkki WHD Hevospalvelukeskuksen toimintaohjeesta.