Takaisin blogiarkistoon

Valmentautumisen idea

Valmentautumista voi toteuttaa monella tapaa, mutta milloin se on kaikkein tehokkainta?
Valmentautumisen pääpointtejä ovat, tavoite, motivaatio ja sitoutuminen.
WHD Hevospalvelukeskus tarjoaa laadukasta valmennusta. Valmentajina toimivat Janne Bergh, Ville Vaurio, Siiri Kyrö, Minna Leppälä-Pirtilä ja Dominique Barthelaix.

Molemmin puolinen sitoutuminen on tärkeä osa valmentautumista ja urheilua 
Valmentautumisen perimmäisenä ajatuksena on se, että ratsastajat sitoutuvat käymään valmennuksissa säännöllisesti ja tekevät valmennuksien välissä kotona valmentajan antamia tehtäviä. Meillä käyvät valmentajat ovat oman lajinsa parhaita ammattilaisia. He ovat sitoutuneita ja aidosti kiinnostuneita ratsukoista ja heidän tavoitteistaan. Valmennuksiin osallistuvilta ratsukoilta odotamme sitoutuneisuutta ja motivaatiota. Nykypäivän ”valmentaja-shoppailu” ei vie eteenpäin eikä ole perustana pitkäjänteiselle kehittymiselle. On tärkeää, että valmennettava kokee valmentajan ja hänen valmennustyylinsä itselle sopivaksi, mutta täytyy muistaa, että syvempi valmennussuhde ei synny vielä muutamassa valmennuskerrassa. Valmentaminen on mielekkäämpää ja tuloksellisempaa, kun valmennuksissa on joka kerta sama porukka, jolloin päästään yhdessä etenemään kohti tavoitetta.Valmentautumisen ja harjoittelun suunnittelulla kohti tavoitteita
Valmentautumisessa täytyy olla tavoite. Tavoitteena ei välttämättä ole jollakin tasolla kilpaileminen vaan jokainen ratsukko asettaa itselle sopivat tavoitteet. Ja jotta tavoitteeseen pääsee, tulee olla valmennussuunnitelma, miten harjoittelussa edetään. Valmennussuunnitelman voi laatia ratsastaja itse, mutta asiasta on hyvä jakaa ajatuksia valmentajan kanssa, jolloin valmentaja pystyy paremmin antamaan oman panoksensa ja tukemaan ratsastajaa tavoitteisiin pääsemisessä. Valmennussuunnitelmaa laadittaessa on hyvä keskittyä päivittäin tehtäviin yksittäisiin harjoituksiin jotka tukevat tekemistä ja vievät kohti tavoitetta. Tämä motivoi niin ratsastajaa kuin valmentajaa. Molemmin puolinen sitoutuneisuus lisää luottamusta ja tavoitteiden saavuttaminen tuntuu helpommalta, kun on valmentajan tuki ja yhdessä laadittu valmennussuunnitelma.

Valmentautumisessa tavoitteeseen pääseminen vaatii työtä. Ratsastajan henkiset ja fyysiset ominaisuudet sekä viikoittainen toimintasuunnitelma ovat tärkeässä asemassa tavoitteen asettamisessa ja saavuttamisessa. Hevosen hyvinvointi ja hyvin suunniteltu harjoitusohjelma ovat myös avainasemassa, jotta hevonen pysyy terveenä ja harjoittelussa tapahtuu edistymistä.

Olivatpa tavoitteesi suuria tai pieniä niin aina on hyvä olla toimintasuunnitelma. Suunnitelma luo perustan toiminnallesi ja ohjelman harjoituksille. Pienet viikoittaiset tehtävät motivoivat ja vievät sinua kohti tavoitetta ja näin suuremmankin tavoitteen saavuttaminen tuntuu mahdolliselta.

”Goal with out a plan is just a wish”.
Terveisin Hanna Anttonen, Tallimestari

Tsekkaa tulevat valmennukset

Kuvassa varsin onnellisen näköinen ratsukko valmennuksen jälkeen