Laser

Lääketieteellinen terapeuttinen nelostason laser. Laserhoitoa käytetään erilaisten kiputilojen ja tulehdusten hoitoon sekä lisäämään verenkiertoa ja tehostamaan vastustuskykyä paikallisesti.

Tyypillisiä laserhoitokohteita, joihin on positiivista lääketieteellistä näyttöä, ovat niveltulehdukset, jänne- ja ligamenttivammat, murtumat, haavat, rasitusvammat, kaviohalkeamat ja sädemätä. Laserhoitoa käytetään myös ennaltaehkäisevänä hoitomuotona. Laser sopii erityisesti liikuntaelinten (lihas-, jänne- ja nivelongelmien) hoitoon sen korkean pulssihuipputehon, suuren tunkeuman ja aallonpituuden johdosta.

Laserin toiminta perustuu solujen stimulointiin. Laserhoito edistää kudosten paranemista ja uusiutumista, lievittää tulehdusta ja kipua. Laserilla ei ole lämpövaikutusta, joten sitä voidaan käyttää sekä vammojen akuuteissa vaiheissa että kroonisissa vaivoissa. Laser edistää vammojen paranemisprosessia ja lyhentää usein toipilasaikaa.

Hevospalvelukeskuksessa annettava laserhoito on lääketieteellinen hoitomuoto, josta on tehty tuhansia tieteellisiä tutkimuksia. Laserhoidolla on tieteellisesti mitattua vaikutusta esimerkiksi DNA-, RNA- ja albumiinisynteesin stimulointiin, soluaineenvaihdunnan lisääntymiseen, verisuonten muodostukseen, immuunipuolustukseen, ihon kollageenisynteesin stimulointiin ja haavojen epiteelikudoksen kasvuun.

Ensimmäiset tutkimukset laservalon biostimuloivista vaikutuksista on toteutettu vuonna 1967 Unkarissa Semmelweiss-sairaalassa professori Endre Mesterin alaisen tutkijaryhmän toimesta. Nykyään julkaistuja tutkimuksia on yli 2500, niitä on tehty yli 80 maassa ja terapeuttisia lasereita käytetään ympäri maailmaa. (Irradia, Horsewell: Mid-laser – Eläinlääketieteellinen käsittelykirja 2011).

MERKKI JA MALLI: Irradia Mid-Laser VALMISTAJA: Spectro Analytic Irradia Ab

Katso kaikki kuntoutusmuodot