NCS-huippukylmähoito

Laitteella hoidetaan lihasjäykkyyksiä, revähtymiä, tulehduksia, nivelkipua ja ihon haavaumia. NCS-huippukylmähoitoa voidaan käyttää nopeuttamaan rasituksesta palautumista ja ennaltaehkäisemään ja hoitamaan urheiluvammoja. 

Huippukylmähoitolaite, jossa on cryo-pistooli integroidulla lämpötilan mittauksella. Laitteessa on Thermal shock -näyttöyksikkö, joka näyttää lämpötilan, ajastimen ja akun varaustilan. Hoidossa käytetään puhdasta, huippukylmää (-78,5 °C ) nestemäisenä säilytettävää hiilidioksidia (CO2). 

Cryonic-huippukylmähoitolaite on kehitetty ihmisten ja eläinten hoitoon. NeuroCryoStimulation eli NCS- hoitoa käytetään kivunlievitykseen ja poistamaan tulehdusta. 

NCS-huippukylmähoito tuntuu miellyttävämmältä kuin käytettäessä esimerkiksi jäitä tai kylmäpussia, koska mikrokidesuihku on kuiva. Verrattuna perinteiseen kylmähoitoon, NCS-huippukylmähoidon etuna on nopea vaikutus ja laitteen aiheuttama termosokki. Laitteen mikrokidesuihku (lämpötila -78,5°C) sekä suihkun iholle tuottama paine (50bar) ja värähtely lisäävät aineenvaihduntaa hoidettavalla alueella.

Hoito rentouttaa lihaksia ja aiheuttaa luontaiset paranemismekanismit käynnistävän termoshokin. Termosokki saavutetaan, kun ihon pintakerrosten lämpötila saadaan laskemaan 2-4°C.  NCS- huippukylmähoidolla voidaan lievittää nopeasti kipua, kiihdyttää aineenvaihduntaa, rentouttaa lihaksia ja lihaskalvoja, vähentää turvotusta, edistää nestekiertoa, parantaa liikkuvuutta ja edistää haavojen paranemista.

NCS-huippukylmähoitoa voidaan käyttää sekä pääasiallisena hoitona että tukemaan muita hoitomuotoja. NCS-huippukylmähoitoa saa antaa vain asianmukaisen käyttökoulutuksen saanut henkilö. Sivuvaikutukset, kuten kylmäallergia, ovat hyvin harvinaisia. CE-hyväksyttyjä laitteita on valmistettu ja toimitettu maailmanlaajuisesti vuodesta 1993.

MERKKI JA MALLI: Cryo+ -huippukylmähoitolaite  VALMISTAJA: Cryonic Medical