Woikosken Tehdasmuseo

Woikosken tehdasmuseo Ryhmille Koko vuoden Historia

Saapumisohjeet   

Oy Woikoski Ab on neljännessä sukupolvessa toimiva perheyritys sekä kaasu- ja kemianteollisuuden edelläkävijä. Yrityksen suurimpiin asiakkaisiin kuuluu teollisuusyrityksiä, sairaaloita ja elintarvikevalmistajia.
Woikosken tehdasmuseo kertoo yrityksen tarinan, Vehkalahdelle vuonna 1882 perustetusta kimröökitehtaasta nykyiseksi Oy Woikoski Ab:ksi.
 

 

Jännittävä museokierroksemme alkaa siltaa pitkin kävelyllä yli kuohuvan Voikosken johtaen vanhaan rasvatehtaaseen. Tehdasrakennus toimii tänä päivänä Woikosken tehdasmuseona, jonne vieraat ohjataan tarinoiden saattelemana. Aluksi katsomme yhdessä yrityksen vaiheista, sen historian käänteistä ja tämänhetkisestä toiminnasta kootun lyhytelokokuvan, jonka jälkeen tutustumme museoon oppaan johdolla ja kuulemme tarinoita tehtaan, sen henkilökunnan sekä sen perustajasuvun värikkäästä historiasta.

Pääset mm. kurkistamaan tehtaanjohtajan ylvääseen konttoriin ja voit kuvitella itsesi palkkaluukulle lauantaina palkkapussiasi noutamaan. Museokierroksemme esittelee myös vanhan Woikosken laboratorion ja sen mielenkiintoisen välineistön. Näet myös tehtaan aikaisempaa jykevää kalustoa ja tuotantoa – vanhoista koneista ensimmäisiin kaasupulloihin.

Ryhmät

Tehdasmuseo on avoinna ryhmille tilauksesta ympäri vuoden. Vierailu sopii hyvin ohjelmanumeroksi mm. TYKY- tai virkistyspäivään. Ohjelmaan on mahdollisuus sisällyttää tutustuminen myös läheiseen Woikosken automuseoon, joka valottaa lisää Oy Woikoski Ab:n perustajasuvun historiaa.

Aktiviteetin toteutus:

Paikka: Voikoski
Ryhmäkoko: 6-60 henkilöä
Kesto: 1 h
Ryhmiä museo palvelee ympäri vuoden tilauksesta.