Woikoski 140 vuotta


Suomalainen kaasualan erikoisosaaja, Woikoski Oy, täyttää tänä vuonna 140 vuotta. Aikamoinen saavutus, eikö totta!

Woikoski Feelingin palveluiden ydin, WHD Gård, on Woikosken perinteikäs tila Mäntyharjulla, keskellä upeaa, suomalaista luontoa. Kunnioittaen perinteitään ja historiaansa Woikosken tehtaan väelle hyvinvointia luoneena mallitilana, se palvelee tänä päivänä uusia vierailijoitaan: matkailijoita ja kokousväkeä.

Tehtaan väelle kasvatetusta sokerijuurikkaasta ja viljasta tilalla on siirrytty raaka-aineisiin, joita hyödynnetään sydämellä tilan keittiöissä. Hyvän ruoan ja juoman lisäksi tilan asiakkaat nauttivat mukavasta, laadukkaasta ja ylellisestä majoituksesta, jouhevasti toiveiden mukaan järjestetystä ohjelmasta, suomalaisesta metsä- ja järviluonnosta Repoveden kansallispuiston syleilyssä sekä aina vieraanvaraisesta ja ystävällisestä palvelusta.

Woikoski Feelingin palvelujen parissa asiakas tuntee olevansa tilan perustaneen ja sitä jo yli 80 vuotta hoitaneen omistajaperheen – Palmbergien suvun – tervetullut vieras ja osa Woikosken tarinantäyteistä historiaa.

 

Woikoski Oy:n historiaan pääset tutustumaan tehdasmuseossamme! 

 

Woikoski Oy on neljännessä sukupolvessa toimiva perheyritys sekä kaasu- ja kemianteollisuuden edelläkävijä. Yrityksen suurimpiin asiakkaisiin kuuluu teollisuusyrityksiä, sairaaloita ja elintarvikevalmistajia. Woikosken tehdasmuseo kertoo yrityksen tarinan, Vehkalahdelle vuonna 1882 perustetusta kimröökitehtaasta nykyiseksi Woikoski Oy:ksi.

 

Jännittävä museokierroksemme alkaa siltaa pitkin kävelyllä yli kuohuvan Voikosken johtaen vanhaan rasvatehtaaseen. Tehdasrakennus toimii tänä päivänä Woikosken tehdasmuseona, jonne vieraat ohjataan tarinoiden saattelemana. Aluksi katsomme yhdessä yrityksen vaiheista, sen historian käänteistä ja tämänhetkisestä toiminnasta kootun lyhytelokokuvan, jonka jälkeen tutustumme museoon oppaan johdolla ja kuulemme tarinoita tehtaan, sen henkilökunnan sekä sen perustajasuvun värikkäästä historiasta.

Pääset mm. kurkistamaan tehtaanjohtajan ylvääseen konttoriin ja voit kuvitella itsesi palkkaluukulle lauantaina palkkapussiasi noutamaan. Museokierroksemme esittelee myös vanhan Woikosken laboratorion ja sen mielenkiintoisen välineistön. Näet myös tehtaan aikaisempaa jykevää kalustoa ja tuotantoa – vanhoista koneista ensimmäisiin kaasupulloihin.

Tarinoille jatkumoa luo Woikosken automuseo, joka sijaitsee WHD Gårdilla. 

 

Woikosken automuseossa WHD Gårdin pihapiirissä on ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen, noin 35 auton upea kokoelma. Huikeaan autokokoelmaan tutustutaan ammattitaitoisen oppaan johdolla. Jokaisen auton taakse kätkeytyy mielenkiintoinen tarina ja historia. Kokoelma liittyy tiiviisti Oy Woikoski Ab:n teollisuushistoriaan ja omistajasuku Palmbergien perhehistoriaan. Museosta löydät myös Suomen historian huippuajoneuvoja sekä kilpa-autoilun helmiä. Autokokoelma on yksi Suomen kattavimmista.

 

Tutustu myös muihin palveluihimme

 

Tervetuloa viettämään juhlavuotta kanssamme, Woikoski Feelingin elämyspalveluiden pariin!

 

 

Jaa tämä sivu

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla Woikoski Feelingin tapahtumista ja uusista tuulista.