Woikosken Automuseo

Uudistunut näyttely - Maalla, Merellä ja Ilmassa

WHD Gårdilla sijaitsevassa Woikosken automuseossa on ainutlaatuinen 35 auton upea kokoelma. Automuseon uuteen kokoelmaan kuuluu myös Saab Safir -lentokone. Näyttelyn uusi tähti on höyrylaiva James Fulton. Huikeaan kokoelmaan tutustutaan ammattitaitoisen oppaan johdolla. 

Woikosken automuseossa jokaisen auton, lentokoneen tai höyrylaivan taakse kätkeytyy mielenkiintoinen tarina ja historia. Suuri osa kokoelman autoista on kuulunut aikoinaan Woikoski Oy:n omistajasuvulle Palmbergeille tai ne ovat jollakin tavalla kytköksissä yrityksen tai omistajasuvun historiaan. Autokokoelma on yksi Suomen kattavimmista ja kaikki ajoneuvot ovat hyväkuntoisia ja ajokunnossa, pientä poikkeusta lukuun ottamatta. 

Automuseosta löydät Suomen historian huippuajoneuvoja ja kilpa-autoilun helmiä. Kokoelmassa nähdään mm. Eläintarhan ajoissa loistavasti pärjänneitä kilpureita ja oman aikansa luksusajoneuvoja. 

Automuseon uudistunut näyttely

Automuseon uudistuneeseen kokoelmaan kuuluu myös Saab Safir -lentokone. Woikoski Oy:n omistajilla on aina ollut suuri kiinnostus ilmailuun, olihan yksi Ilmavoimien ensimmäisistä koneista vuodelta 1918 osittain Woikosken sponsoroima. Lisää Saab Safir -lentokoneista voit lukea Woikosken verkkosivuilta, täältä.

Näyttelyn yksi uusi tähti on Suomen toisiksi pienin höyrylaiva James Fulton. Höyrylaiva on ostettu jo talvisodan jälkeen Nurmaalle ja tarkoituksena oli hyödyntää laivan höyrykattilaa tilalla lehmien rehujen pehmentämiseen höyryllä. Huikeaan näyttelyyn tutustutaan oppaan johdolla.

 

”Automuseosta teki ainutlaatuisen hyvä opas, joka loi autoille persoonan. Kaikki museon autot olivat hyväkuntoisia ja jopa ajokuntoisia."
 

Sijainti: Woikosken Automuseo, Nurmaankyläntie 90, 52960 Nurmaa

Avoinna 4.6. - 31.8.2024:
ma-su opastetut kierrokset järjestetään klo 12 ja 13.30.
Kierros kestää noin 1 h. 

Liput: Aikuiset 16 €, lapset 7-12 v. 9 €. Lippujen myynti WoiKioskilta.
 

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme! 

Myynti ja asiakaspalvelu palvelee: ma-pe klo 8-20 ja la klo 8-15.
+358 40 656 5981
whd@woikoski.fi

 


Jaa tämä sivu