Woikosken Tehdasmuseo

Woikosken Tehdasmuseo kertoo yrityksen tarinan, Vehkalahdelle vuonna 1882 perustetusta kimröökitehtaasta nykyiseksi Woikoski Oy:ksi.

Woikoski Oy on neljännessä sukupolvessa toimiva perheyritys sekä kaasu- ja kemianteollisuuden edelläkävijä. Yrityksen suurimpiin asiakkaisiin kuuluu teollisuusyrityksiä, sairaaloita ja elintarvikevalmistajia.
 

Sykähdyttäviä tarinoita menneisyydestä nykypäivään


Woikosken tehdasmuseon opastetulla kierroksella pääset mm. kurkistamaan tehtaanjohtajan ylvääseen konttoriin ja voit kuvitella itsesi palkkaluukulle lauantaina palkkapussiasi noutamaan. Näet myös tehtaan aikaisempaa jykevää kalustoa ja tuotantoa – vanhoista koneista ensimmäisiin kaasupulloihin.

Museokierroksemme esittelee myös vanhan Woikosken laboratorion ja sen mielenkiintoisen välineistön. 1930- luvulla Woikoski Oy.n laboratorion kätköissä väkevöitettiin vetyperoksidia, jonka aiheuttaman tömäyksen seurauksena kemistit juoksivat pöksyt sauhuten pitkin pihamaata. Tule kuulemaan mukaansa tempaavia tarinoita kaasuyhtiön historiasta Woikosken tehdasmuseolle.

Sijainti: Woikosken tehdasmuseo, Virransalmentie 2023, 52920 Voikoski (Mäntyharju)

Avoinna 26.6. - 3.8.2024:
Opastettu kierros Woikosken tehdasmuseossa klo 15.00
Kierros kestää noin 1 h
 

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Myynti ja asiakaspalvelu palvelee: ma-pe klo 8-20 ja la klo 8-15.
+358 40 656 5981
whd@woikoski.fi


Jaa tämä sivu