Kesälomaideoita rauhallisempaan menoon

kesälomaideoita melonta sup-lautailu

Mietitkö, mitä kotimaan lomakohteissa voi kesällä tehdä? Kiinnostavatko sinua eniten rauhalliset kesäloma-aktiviteetit, kuten automuseossa vierailu, frisbeegolf, melonta tai sup-lautailu? Onko luonnossa retkeily ja vaeltelu sinusta ehkä parasta, mitä kesälomalla voi tehdä? Tule viettämään rentouttava kesäloma luoksemme Nurmaalle!

Moni suomalainen miettii kesälomaideoita jo hyvissä ajoin. Toiset taas tekevät kesälomasuunnitelmat lennosta – molemmat vaihtoehdot ovat aivan yhtä hyviä. Tärkeintä on, että kesäloma on viettäjänsä näköinen. 

Entistä useamman kesälomat ovat viime vuosina kuluneet kotimaassa. Kotimaan matkakohteista löytyykin upeita helmiä, eikä kotimaassa vietetyn kesäloman tarvitse hävitä ulkomailla vietetylle lomalle. Millä WHD Gårdilla Nurmaalla pääset viettämään monipuolisen ja unohtumattoman kesäloman.

Nappaa tästä rauhalliset aktiviteettivinkit kesäloman viettoon Repoveden kansallispuiston kupeessa.

Melonta ja sup-lautailu – parasta kauniina kesäpäivänä

Viihdytkö kesäisin vesillä? Olitpa sitten kokenut konkari tai vasta melontaan tai sup-lautailuun tutustuva, tarjoaa Nurmaanjärvi upeat puitteet kesäiselle retkelle vesistöön.

Innokkain meloo Nurmaanjärveltä aina Vuohijärvelle johtavalle välijoelle saakka. Jos matkan pituus ei ole tärkeintä, voit nauttia järven liplatuksesta, lintujen laulusta ja aurinkoisesta kesäpäivästä myös rantaviivoja tutkaillen. Melonta tai sup-lautailu ovat mukavaa tekemistä myös rauhallisempaa vauhtia tavoitteleville.

Vuokraa kanootit ja sup-laudat WHD Gårdilta

Melomaan ja suppailemaan lähteminen onnistuu helpoiten vuokraamalla välineet suoraan meiltä. Vaihtoehtoina tarjoamme yksilökajakkeja, intiaanikanootteja, sup-lautoja ja soutuveneen. Välineiden vuokraus tapahtuu WHD Gårdilla.

Monipuolisen vuokrakaluston ansiosta pääset siis vesille niin yksin kuin ystävienkin kanssa.

Jos kaipaat kesälomaltasi myös nopeutta ja itsesi ylittämistä, kurkkaa, millaisia kesäloma-aktiviteetteja tarjoamme vauhdikkaista aktiviteeteista pitäville.

sup-laudat ja melonta

 

Upea luonto kutsuu rauhalliselle kävelylle tai pidemmälle vaellukselle

Sijaintimme upean luonnon ympäröimänä luo upeat puitteet metsäkävelyille tai pidemmille vaelluksille. Ota itsellesi aikaa, pakkaa eväät mukaan ja suuntaa metsään. Kävele rauhallisesti tai nosta sykkeitä harjumaastossa. Ulkoilun päätteeksi voit pulahtaa uimaan.

Suuntaat meiltä helposti myös Repoveden kansallispuiston maisemiin. Repoveden kansallispuistossa on kymmeniä järviä ja lampia, metsämaisemaa, mäkiä ja jylhiä kallioita. Osa reiteistä on myös esteettömiä.

Vietä hetki kauniissa metsämaisemassa, käyskentele sinulle sopivalla rytmillä, pysähdy, kuuntele metsän ääniä ja nuuski vihreitä metsän tuoksuja – voit huomata kuinka mieli rentoutuu, jonka lisäksi verenpaine laskee ja stressihormonit haihtuvat.

Metsäretken jälkeen mieltä ja kehoa voi hemmotella esimerkiksi WHD Gårdin rantasaunassa.

Sauna

 

Frisbeegolf – kesälomatekeminen, jonka suosio vain kasvaa

Perinteisen golfin perusperiaatteita noudattava frisbeegolf on noussut koko kansan suosioon lyhyessä ajassa. Frisbeegolfin hienous piilee siinä, että se on sopiva laji lähes jokaiselle. Väylää suorittaessa pääset nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja hyvässä seurassa kävellessä kuntokin nousee kuin huomaamatta. 

WHD Gårdin frisbeegolfradassa on 18 väylää ja kenttä on auki koko kesän. Monipuolista rataa uskallamme suositella kokeneillekin fribaajille, mutta myös aloitteleva harrastaja pääsee radalla lajiin kiinni.

Jos laji ei ole sinulle vielä tuttu, on kyseessä urheilumuoto, jossa kenttä pyritään suorittamaan alusta loppuun mahdollisimman vähillä heitoilla. Heität siis frisbeetä, ja mitä vähimmillä heitoilla osut väylien lopussa oleviin koreihin, sitä paremmin menestyt. 

Jousiammunta vaati tarkkuutta ja vakaata kättä

Sopisiko sinun kesälomaasi jousiammunnan kokeileminen? Jousiammunta on kaikille sopiva harrastus, joka kehittää keskittymiskykyä ja kehonhallintaa. Jousiammunta on taitolaji, jonka parissa kisataan aina olympiatasolla saakka. 

Varusteiden puolesta jousiammunnan kokeilemiseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Tavalliset vaatteet käyvät ja kaikki tarvittavat välineet saat meiltä. Jousiammunta tulee kuitenkin varata etukäteen.

Tarjoamme jousiammuntaa vain ryhmille, joiden koko on 10–20 henkilöä. Jousiammunta onnistuu niin WHD Gårdilla kuin Kirjokiven Kartanossa. Ota meihin yhteyttä sopiaksesi jousiammunnan toteuttamisesta tai kysyäksesi tarjousta.

Jousiammunta

 

Automuseo – kattava kokoelma upeita autoja

Tiesitkö, että meiltä Nurmaalta WHD Gårdin pihapiiristä löytyy ainutlaatuinen autokokoelma? Autot liittyvät myös Woikosken voimalaitoksen ja koko Suomen teollisuushistoriaan.

Autoilla on ollut tärkeä rooli Woikosken tarinassa, sillä laajalla alueella toimineen Woikosken työntekijät tarvitsivat autoja liikkumiseen. Automuseon kokoelmista löytyykin esimerkiksi henkilökunnan käyttämiä autoja eri vuosikymmeniltä.

Nähtävillä on lisäksi niin kilpa-autoilun helmiä kuin myös Suomen historian huippuajoneuvoja. Kokonaisuudessaan autokokoelmamme on yksi kattavimmista koko Suomen alueella, joten automuseovierailulle kannattaa tulla kauempaakin.

Automuseon kokoelmassa ajokuntoisia autoja useilta vuosikymmeniltä

Automuseon kokoelma sisältää ajoneuvoja eri aikakausilta. Kaikki autot ovat pääosin hyväkuntoisia sekä ajettavia.

Parhaiten tarinoihin autojen takaa pääset kiinni opastetun kierroksen parissa, jossa oppaamme kertovat värikkäitä tarinoita autojen takaa. Useiden autojen historia on osa Woikosken ja sen omistajasuvun historiaa. Vanhimmat museon autoista ovat olleet yhtiön omistuksessa jo 1930-luvulta.

Opastetut kierrokset automuseossa pyörähtävät käyntiin 25.6.2022 ja niitä järjestetään tiistaista lauantaihin klo 14:30 alkaen. Opastetun kierroksen kesto on noin tunnin. Helsingistä meille ajaa reilussa kahdessa tunnissa.

Woikosken automuseo

 

Woikosken tehdasmuseo – historiaa ja tarinoita

Haluatko tutustua kesälomallasi Woikosken historiaan? Lähde siinä tapauksessa tutustumaan Woikosken Tehdasmuseoon ja tutustu Woikosken tarinaan. Woikosken tehdasmuseo sijaitsee Woikoski Oy:n tehtaalla Voikoskella.

Woikoski Oy on saanut alkunsa vuonna 1882 perustetusta kimröökitehtaasta.

Tänä päivänä Woikoski Oy on juhlavuottaan viettävä kaasualan erikoisosaaja. Woikoski palvelee kaasujen, kaasuverkostoratkaisujen ja -palveluiden parissa, jonka lisäksi Woikosken kautta löydät myös laitteet ja tarvikkeet medical-sektorille. Woikoski toteuttaa ja toimittaa myös tuotteet ja palvelut hitsaukseen.

Woikosken tahdasmuseossa järjestetään kesälauantaisin 25.6.2022 alkaen opastettu museokierros kello 16–17.

Woikosken tehdasmuseo

 

Koe unohtumaton kesäloma

Woikoski Feelingillä pääset varmasti kesäloman makuun, sillä löydät meiltä monipuoliset ideat kesäloman viettoon, aina rauhallisista aktiviteeteista, hemmottelusta ja hyvästä ruoasta vauhdikkaisiin kesäloma-aktiviteetteihin.

Suunnittele kesälomasi ajoissa ja suuntaa kohti Nurmaata!

 

Jaa tämä sivu

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla Woikoski Feelingin tapahtumista ja uusista tuulista.