Kirjokiven Kartano

Rudolf Elvingin tie 109, 47900 Vuohijärvi

Woikoski Feelingin upea lomakohde, Kirjokiven Kartano, on rakennettu 1890-luvun lopulla ja se sijaitsee Vuohijärvellä Repoveden Kansallispuiston kupeessa. Järven rannalla sijaitseva Kirjokiven Kartano on upea kulttuurinähtävyys ja unohtumaton paikka vierailulle.

Kartano palvelee ryhmiä juhlien, kokous- ja virkistyspäivien merkeissä ympäri vuoden. Kesäkaudella kartano tarjoaa lomailijoille monipuolisia aktiviteetteja, herkullisia ravintolaelämyksiä ja majoituspalveluita.
 

Asiakaspalvelu

Palvelemme: ma-pe klo 8-20 ja la klo 8-15
Puhelin: +358 40 656 5981
Sähköposti: whd@woikoski.fi

 

Majoitu upeissa puitteissa

Kirjokiven Kartano tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Kartanolla voi majoittua upeissa, yksilöllisissä sviiteissä tai tunnelmallisissa Kartanon pihapiirin huoneissa.

Kirjokiven Kartanon päärakennuksen yläkerrassa sijaitsevat upeat ja tilavat kahden hengen sviitit tarjoavat vierailleen ylellistä majoitusta. Jokainen sviitti on sisustettu oman värimaailmansa mukaan ja varustettu kaikilla mukavuuksilla.

Kirjokiven Kartanon pihapiirissä sijaitsevat viehättävä huoneet tarjoavat hotellihuonetasoista majoitusta. Pihapiirin huoneet on tyylikkäästi sisustettu, hyvin varusteltuja ja niissä on oma sisäänkäynti.

Lue lisää Kartanon majoituksista


Herkuttele herrasväen tapaan

Kartanon ravintolassa tarjoillaan tarkkaan mietittyjä menukokonaisuuksia paikallisten tuottajien raaka-aineista ja upeita elämyksiä laadukkaiden viinien parissa.

Ravintolassamme on ruokailupaikkoja sisätiloissa 60 hengelle. Lisäksi kesällä käytössä on Kartanon upeat terassit, joista voi ihailla näkymiä Tihvetjärvelle. Kirjokiven Kartanon ravintola palvelee lomailijoita kesäisin. Talvikaudella olemme auki ryhmille tilauksesta.

Aukioloajat 4.6. - 31.8.2024:

Kalakeittolounas ma-su klo 12–15
À la Carte avoinna ma-su klo 17–21

Keittiö sulkeutuu 1 h aikaisemmin. Ravintola poikkeuksellisesti suljettuna 20.-23.6 ja 8.–11.8.

Lue lisää ravintolasta

 


Uniikki miljöö kokouksille

Kartanon rauhallinen miljöö soveltuu erinomaisesti tiimipäivien, johtoryhmäkokousten sekä virkistyspäivien viettoon. Kauttamme hoituvat myös monipuoliset elämykset kokouspäivään. Kartanon pihapiirissä Tihvetjärven rannalla on myös saunatilat, jotka tarjoavat rennot tilat oleiluun ja kylpypaljun rentoutumiseen.

Esimerkkejä elämyksistämme:
  • Liikunnalliset elämykset: Frisbeegolf, Ohjattu melontaretki
  • Tiimityötä tukevat aktiviteetit: Tykypäivän olympialaiset, Metsämieli-retki, Tarkkuuskisailu TYHY-päivään
  • Rentouttavat aktiviteetit: Rantasaunat
  • Maukkaat aktiviteetit: Wine tasting
     

Lue lisää virkistyspäivistä

 


Paikka unohtumattomille juhlille

Kartanomiljöössä vietät ikimuistoiset häät, rippijuhlat, syntymäpäivät tai muut merkkipäivät.

Kirjokiven Kartano tarjoaa tyylikkäät sisätilat ja kesäisin upeat terassit järvinäköalalla. Valittavanasi on useita erikokoisia saleja, jotka sopivat täydellisesti erilaisiin tilaisuuksiin. Juhlamenut suunnitellaan aina ottaen huomioon sesongin parhaat raaka-aineet, ja ne valmistetaan laadukkaista lähialueen tuottajien tuotteista. Valmistamme menut toiveidenne mukaan joko buffet- tai pöytiin tarjoiltuna ja suunnittelemme viinikokonaisuuden menun ympärille. Woikoski Feelingin ystävällinen henkilökunta on aina valmiina auttamaan järjestelyissä ja varmistamaan, että kaikki sujuu moitteettomasti.
 

Lue lisää juhlien järjestämisestä

 


Kirjokiven Kartanon historia

Vuorineuvos Rudolf Bernhard Elving rakennutti Kirjokiven Kartanon 1890-luvun lopulla oman perheensä ja sukunsa kesänviettopaikaksi.

Elving tunnetaan ennen kaikkea Voikkaan paperitehtaan (nykyinen UPM) perustajana, jonka myötä hän omisti myös paljon metsää ja peltoa. Elving oli päättämässä valtion asioista, kuten Mikkelin junaradan kulkureitistä; niinpä rata kulkee aivan kartanon vierestä. Elvingillä oli Kirjokivessä aikanaan oma juna-asema ja oma junavaunu.

Elving perusti Kirjokiven Kartanoon puistoalueen, johon hän istutti erilaisia jaloja lehtipuita, havupuita ja pensaita. Upeaa kasvillisuutta voi ihailla vielä nykyisinkin. Kartanon puistossa kiertää kävelyreitti, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua 1890-luvun lopulla istutettuun kasvillisuuteen.

Eliel Saarisen nuoruudentyö

Kirjokiven Kartanon takkasali on laajennusosa, joka mainitaan arkkitehti Eliel Saarisen tunnetuimpien nuoruudentöiden luettelossa.

Elvingin torni

Kartanon alueelle kuuluu myös Elvingin näkötorni, joka toimi palo- ja vartiointitornina. Kaikki tornista näkyvä maisema oli Elvingin vallassa, sillä hän oli Kymen, Savon ja Viipurin lääninvaltias. Torni sijaitsee korkealla mäellä Vuohijärven ja Tihvetjärven välisellä kannaksella. Tornin rakentamisen toteutti rakennusmestari Kaarle Malmgren (myöh. Ketomaa).

Viime sotien aikana Elvingin torni oli tehokkaasti käytössä, sillä se toimi Lottien miehittämänä ilmavalvontapaikkana Pohjois-Kymenlaaksossa. Sen jälkeen se ränsistyi erityisesti puisten sisä- tilojen osalta ja oli käyttämättä vuosikymmeniä. Valkealan Lions Club kunnosti tornin 1990-luvulla Kymiyhtiön kanssa. 

Kartano kesäsiirtolana

Vuonna 1913 Elving myi Voikkaan tehtaan Kymi Oy:lle. Ajan kuluessa aika jätti Elvingin perheestä ja kartano jäi Elvingin Ruotsissa asuvan sukulaisen omistukseen. Vuonna 1963 Kouvolan kaupunki osti kartanon kesäsiirtolaksi ja kesäleirikäyttöön. Se toimi kesäsiirtolana 1990-luvulle asti ja huonoon kuntoon päässyt rakennus aiottiin purkaa. 

Kirjokiven Kartanon uusi aika

Vuonna 2000 kouvolalainen Sari Kolhonen (nykyinen Palmberg) osti Kirjokiven Kartanon. Sarin avioiduttua Woikoski Oy:n omistajan, Clas Palmbergin kanssa Sari ja Clas ryhtyivät yhdessä kehittämään matkailua Kirjokiven Kartanolla ja WHD Gårdilla Nurmaalla. Heidän loputon intonsa oppia uutta ja varjella vanhaa ovat luoneet Woikoski Feelingin matkailu- palvelukokonaisuuden. Kartanon kunnostus ja saattaminen entiseen loistoonsa kesti 15 vuotta ja saatiin päätökseen 2015.