Oletko aktiiviloman tarpeessa? Vietä seikkailuntäyteinen aktiiviloma Suomessa

aktiiviloma kesäloma ideoita köysilaskeutuminen maastopyöräily melonta off-road sup lautailu

Kesälomat siintävät edessä ja moni miettiikin, mitä tehdä kesälomalla. Jos etsit kesälomaideoita ja haaveilet aktiivilomasta kauniin luonnon ympäröimänä, kannattaa jatkaa lukemista! Woikoski Feeling tarjoaa vauhtia ja upeat puitteet kotimaan aktiivilomasta haaveilevalle.

Lataudutko parhaiten lomalla, jossa pääset hikoilemaan, ylittämään rajojasi, oppimaan uutta ja kokeilemaan erilaisia lajeja? Kuuluuko kesälomaasi maastopyöräily, melonta, sup-lautailu, kalliolaskeutuminen tai moottoriurheilu? Meiltä löytyy! Sijantimme upean Repoveden kansallispuiston läheisyydessä mahdollistaa upeat puitteet myös vaelluksen, retkeilyn tai polkujuoksun harrastamiseen ainutlaatuisissa maisemissa.

Aktiiviloman ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkää hikoilua ja vauhtia. Aktiviteetteja voi tehdä myös hitaammalla temmolla ja vähemmän tosissaan, yhdessä tai ystävien kanssa. Tärkeintä on, että vietät sellaisen kesäloman, josta eniten nautit.

Maastopyöräily jatkaa suosiotaan kesälomatekemisenä

Viime vuosina suureen suosioon noussut maastopyöräily jatkaa suosiotaan myös tulevana kesänä. Suomi on täynnä upeita maastoja maastopyöräilyyn ja myös meillä WHD Gårdin ympäristössä on upeat puitteet lajin harrastamiseen. Maastopyöräillen kuljet helposti pidemmänkin matkan ja nautit alueen upeasta luonnosta.

Myös Repoveden kansallispuisto mahdollistaa maastopyöräilyn harrastamisen. Repoveden kansallispuistossa on kattava polku- ja tieverkosto myös maastopyöräilijöille. Pyörän selässä ehdit tutustua laajempaan alueeseen lyhyemmässä ajassa.

Kansallispuiston alueella pyöräillessä tulee kuitenkin muistaa pyöräilyä koskevat rajoitukset, sillä kaikki kansallispuiston reitit eivät ole pyöräilijöille sallittuja. Jos tavoittelemasi kohde sijaitsee pyörälle sallittujen reittien saavuttamattomissa, voit esimerkiksi jättää pyörä parkkiin ja jatka matkaa jalkaisin.

Maastopyöräily

 

Ota oma pyörä mukaan tai vuokraa maastopyörä meiltä

Monipuolista, kumpuilevaa harjumaastoa pitkin voit pyöräillä niin omalla kuin myös vuokrapyörällä. Kauttamme WHD Gårdilta voit vuokrata Jopon fatbikeja. Fatbike eli läskipyörä on paksuilla maastorenkailla varustettu maastopyörä.

Fatbiken isot renkaat rullaavat soljuvasti niin pienten kivien kuin juurienkin yli – täydellinen valinta maastoajoon! Fatbikellä ajaminen sopii kaikille polkupyöräilystä nauttiville ja vauhdin voit helposti määrittää omien toiveiden mukaan. Jos kova vauhti kiinnostaa, ei muuta kuin kovempaa polkemista ja alamäkiä metsästämään!

Moottoriurheilusta vauhtia ja oppia ajoneuvojen käsittelyyn

Jos kaipaat kesälomaltasi hevosvoimia, voi endurosafari tai Off-road maastoretki olla kesälomasi kohokohta. Molemmat aktiviteetit lähtevät liikkeelle WHD Gårdin pihapiiristä Nurmaalta. Näiden lisäksi voit astua myös aidon ralliauton kyytiin. Rallikyyditys tarjoaa vauhtia ja adrenaliinia kokeneen kuskin johdolla.

Endurosafari ja Off-road maastoretki  ovat tarjolla vain ryhmille, joten kokoa vähintään neljän hengen kaveriporukka ja lähde kokeilemaan. Myös rallikyyditys on tarjolla vain ryhmille. Aktiviteetit tulee myös varata etukäteen ottamalla meihin yhteyttä.

Maastoautoilla haastavaan maastoon

Oletko unelmoinut siitä, että pääsisit kokeilemaan, millaista on ajaa vaikeakulkuisessa maastossa kunnollisella maastoautolla?

Nurmaan Mäntyharjun monipuolinen maasto WHD Gårdin ympäristössä tarjoaa erinomaiset puitteet haastavalle maastoajolle. Maastoautolle myöskään vaihtelevat sääolosuhteet eivät ole este – vesisade tai kylmä keli eivät ainakaan huononna kokemusta.

Off-road maastoretkellä käytettävät maastoautot ovat modifioituja Jeeppejä tai Mitsubishin maastoautoja. Tämä loma-aktiviteetti ei myöskään ole pelkkää hupia, sillä haastavissa olosuhteissa ajaminen kehittää auton hallintaa ja opettaa kaasun käytöstä. Saat tästä aktiviteetista siis oppeja myös liikenteeseen.

Pyydä tarjous Off-road maastoretkestä täältä.

Off-road

 

Endurosafari – mukavaa kesälomatekemistä ja uusia kokemuksia

Monipuolinen maasto tarjoaa haasteita myös endurokuskeille! Endurosafari sopii niin endurosta kokemusta omaaville kuskeille kuin myös vasta-alkajille. Voit siis huoletta osallistua safarille, vaikka olisit vasta tutustumassa lajiin.

Safariin voit valita lisäpalveluita tarpeidesi mukaan. Jos haluat päättää onnistuneen enduropäivän esimerkiksi illalliseen, saunaan ja paljuun sekä yöpyä Woikoski Guesthousessa, onnistuu se kauttamme.

Pyydä tarjous endurosafarista täältä. Endurosafariin voit osallistua omalla enduropyörällä tai vuokrata tarvittavat välineet yhteistyökumppanimme kautta.

Endurosafari

 

Köysilaskeutuminen on erinomainen aktiviteetti korkeiden paikkojen ystäville

Tiesitkö, että Suomessa on upeita luonnonpaikkoja kalliolaskeutumiseen? Yksi Suomen suosittuimmista kalliolaskeutumispaikoista sijaitsee Repoveden kansallispuistossa, Olhavanvuorella. Olhanvuorta kutsutaan jopa kiipeilijöiden mekaksi.

Pystysuoran kallion korkeus on 45 metriä – mistään pienestä kalliosta ei siis ole kyse, joten korkeanpaikankammoisten kannattaa ehkä harkita jotain toista kesälomatekemistä.

Kalliolaskeutumisen kokeileminen vaatii etukäteisvarauksen ja vähintään neljän henkilön ryhmän. Kerää siis kaveriporukka kokoon ja lähde Olhanvuorelle pidättämään hengitystäsi!

Kalliolaskeutumista ammattilaisten opissa

Kalliolaskeutumisen toteuttajana on Woikoski Feelingin yhteistyökumppani Seikkailuviikari. Lähtö kohti aktiviteettia tapahtuu sovitun mukaisesti joko WHD Gårdilta tai Kirjokiven Kartanolta.

Seikkailuviikari tarjoaa aktiviteettiin osallistuville asianmukaiset varusteet ja venetaksi kuljettaa kalliolaskeutujat Repoveden kansallispuistoon. Siirtyminen Olhanvuorelle tapahtuu jalkaisin, joten valmistaudu noin kilometrin kävelyyn. Matka on ylämäkipainotteinen, mutta Olhavanvuoren huipulta aukeaa upeat maisemat kohti pohjoista Kymenlaaksoa.

Kalliolaskeutuminen on turvallista myös vasta-alkajille

Aktiviteetti on turvallinen myös niille, jotka eivät ole köysilaskeutumista aikaisemmin kokeilleet. Seikkailuviikareiden osaavat ohjaajat käyvät aina ennen suorituksia läpi turvaohjeistuksen, tarkistavat, että varusteet on puettu asianmukaisesti ja ovat aina valmiita neuvomaan.

Kalliolaskeutuminen

 

Kotimaan lomakohteet yllättävät monipuolisuudellaan

Kuten huomaatte, matkailu Suomessa voi tarjota monipuolista tekemistä myös aktiivilomasta haaveilevalle.

Jos sinun aktiivilomaasi liittyvät myös pallopelit, löytyy Nurmaalta puitteet myös esimerkiksi sulkapallon tai rantalentiksen pelaamiseen. Kohteesta löydät myös tarvittavat vuokravälineet. Lue lisää kesälomaideoista, joita voit Woikoski Feelingillä toteuttaa.

Jos toivot lomaltasi erilaisia aktiviteetteja, hyvää ruokaa ja laadukasta majoitusta, tule viettämään kesälomaasi meille Nurmaalle.

 

Jaa tämä sivu

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla Woikoski Feelingin tapahtumista ja uusista tuulista.