Sako S20 esittelytilaisuus WHD Gårdilla

Saimme viime viikonloppuna vieraaksemme WHD Gårdille Sakon ja Team Sako Nordicin vaikuttajat ja pääsimme toteuttamaan mielenkiintoisen tapahtuman alueellamme.

Tilaisuuden kanssamme organisoi Haulikkokoulu & Kiväärikoulu, heidän kanssaan toteutimme maastoomme toimivat ja ennen kaikkea turvalliset haulikko- ja kivääriammuntapaikat.  Idea järjestää tilaisuus meillä WHD Gårdilla tulikin nimenomaan koulun ”isältä” Ville Hirvoselta, hän haki tilaisuuteen jotain perinteisestä ampumaradasta poikkeavaa paikkaa ja ennen kaikkea miljöötä jossa on kaikki palvelut samassa paketissa.

Tarina Sakon takana

Tarinoista ja historiasta kiinnostuneena, innostuin kun tutustuin Sakon historiaan.
Sako on perustettu Helsingissä jo vuonna 1921. Sako, alkujaan Suojeluskuntain Ase- ja Konepaja Osakeyhtiö, oli suojeluskuntajärjestö, joka ylläpiti suomalaisten ampumataitoja sekä huolsi, korjasi ja valmisti aseita.
Sakolla on ollut valtava merkitys Suomen maanpuolustusta ajatellen.
Sako siirsi toiminnan 1927 nykyiselle paikalleen Riihimäelle ja sittemmin siellä alettiin valmistaa sotilaskivääreiden lisäksi harjoitus, kilpailu- ja metsästysaseita.

Nykyään Sako on tunnettu nimenomaan metsästysluodikkomallien valmistuksesta, joita se alkoi valmistaa sotien jälkeen 1940- luvulla. Sako tuottaa tänä päivänä laadukkaita luodikoita maailmanlaajuiseen käyttöön. Vuodesta 2000 alkaen Sako on kuulunut Beretta- konsernin omistukseen, Beretta on maailman vanhin teollinen perheyhtiö. Kansainvälisestä omistajuudesta huolimatta Sakon aseet ovat avainlippu tuotteita ja Sako valmistaa vuosittain 100 000 asetta kotimaassaan Suomessa.
Myös Tikka-luodikot on valmistettu Sakon tehtailla vuodesta 1989 saakka.

#teamsakonordic tuo somessa hyvää pöhinää metsästyksen ympärille

Sako kokoontuu säännöllisesti yhteen #teamsakonordicin kanssa, tiimiin kuuluu suomalaisia metsästyksen ympärillä näkyviä some-vaikuttajia. #teamsakonordic jakaa vinkkejä ja kokemuksia laidasta laitaan lajin ympärillä, tähän joukkoon oli mahtava tutustua ja kuunnella heidän tarinoitaan metsästyksestä ja eräilystä!
#teamsakonordicin henkilöt löydät tekstin lopusta.  

Lauantaina esiteltiin Sakon tuoteperheen uutuutta  ja harjoiteltiin ammuntaa maastossa 

Tilaisuuden päätähti oli uusi SAKO S20 joka sai esittelynsä lauantaina WHD Gårdin automuseon
Esson Baarissa.
Ase on suunniteltu mukailtavaksi ampujan tarpeen mukaan niin metsästys- kuin rata-ammuntaan. Vaihdettavat tukit, Take Down-rakenne, monipuolinen tähtäimien kiinnitys, säädettävä ergonomia, todella monipuoliset lisävarusteet ja uusi muotoilu.
Sakon uutuus.

Uutuuksien esittelyn jälkeen siirryttiin maastoon ampumaan tarkkuutta kivääreillä aina 200 metristä jopa 605 metrin matkaan saakka Kiväärikoulun opastuksella. Testissä oli Sakon uutuuden lisäksi mm. Tikan uusi T3 x UPR- tarkkuuskivääri ja Sakon TRG M10.338 Lapua Magnum.
Lounaan jälkeen aikaa vietettiin haulikkoammunnan merkeissä unohtamatta kilpailua päivän päätteeksi.

Lauantai iltapäivä oli lumisateinen, ammunnan jälkeen lämmiteltiin saunassa ja iltaa jatkettiin vielä lämpimämmällä tunnelmallalla illallisen merkeissä. Koko joukko kokoontui yhden pöydän ääreen Talliravintola Hilupilttuuseen.
Tästä alkoikin minun lempiosuuteni, kaikki rauhoittuivat hetkeksi nauttimaan olostaan, illan menusta, viineistä ja upeista tarinoista joita jokaisella oli kertynyt jemmaan!

Sunnuntai aamuna aamiaisen jälkeen palattiin maastoon ja normaalista jahdin aloituksesta poiketen aloitettiinkin päivä rakentamalla kuvaus-studio jahtimajan terassille ja ikuistettiin muutama hetki valokuvien muotoon Beretan mallistoa varten.
Tämän jälkeen päästiin fasaanijahtiin, jonka ehdottomasti paras hetki oli 14-vuotiaan Niklaksen ensi osuma fasaaniin.

Kiitos kaikille vierailleille, tavataan ensi jahdissa!
Terveisin Iida / Woikoski Feeling

Tutustu #teamsakonordiciin
Instagram + blogit 
@eramiehenpaivakirja - Videoita erältä! 
@terveisetravintoketjunhuipulla - Blogissa todella kattava esittely Sako S20 uutuudesta! 
@roebuck624
@beaver_hunter308
@nordicshot - Blogissa huippu kirjoitus viikonlopusta! 
@jonttevalosaari 
@jakstund - Blogi på svenska! 

WHD Gårdille tulossa myös Haulikkokoulu & Kiväärikoulu 1 -2.8.2020 ! 
Tutustu myös ampuma- aktiviteetti ja -tapahtuma mahdollisuuksiin WHD Gårdilla! 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä blogimerkinnöistä

Esittelyssä Kauneushoitola Wiehättävän ihana Mia

Yksi Mian intohimoista on hyvinvointi

WHD Gårdin miljööstä hauskan tekee pienet yksityiskohdat. Suurin osa tiloistamme on kunnostettu vanhaan, eikä kukaan olisi osannut odottaa että jonakin päivänä lämpimäksi päätyvarastoksi kutsutusta verstaasta tulee viihtyisä kauneushoitola.

Kauneushoitola Wiehättävä on Mian käsialaa ja suosikki paikka, esittelyssä hän kertoo intohimostaan työhönsä.

Juho SeaFood Chef 2020 finaalissa!

Lue Juhon inspiraatiosta SeaFood Chef annokseen

Keittiömestarimme Juho Hämäläinen raivasi tiensä Seafood Chef 2020- kilpailun finaaliin!
Seafoof Chef on Pro Kala ry.n ja Food Camp Finlandin yhdessä lanseeraama kilpailu, jossa etsitään Suomen taitavinta kala- ja äyriäiskokkia.
Kaikkien aikojen ensimmäinen SeaFood Chef tittelistä mitellään Gastro Helsinki- tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa perjantaina 13.3.2020.

WHD Gårdin tapahtuma-alue palveli kesäkuussa kouluratsastusta

WHD Gårdin tapahtuma-alue on palvellut meitä jo useiden talviajo tapahtumien merkeissä, 14-16.6.2019 pääsimme testaamaan tapahtumaa isommassa mittakaavassa.

Alueen kilpailukentät valmistuivat jo syksyllä 2018 ja maisemointi ja viimeistelytyöt valmistuivat kevään 2019 aikana.
Alueen maisemointia jatkettiin syksyä kohti ja vuonna 2020 alue toimii jo viimeisteltynä kokonaisuutena.

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla Woikoski Feelingin tapahtumista ja uusista tuulista.