Noutajakoira on aktiivinen harrastekaveri ja apu metsästyksessä

Woikoski Feelingin työtiimissä pääsee tutustumaan uusiin lajeihin, itse innostuin työni myötä kanalintukoirista ja etenkin seisovat lintukoirat ovat minulle tuttuja. Olemme myös tehneet yhteistyötä noutajakoira harrastajien kanssa jo useamman vuoden ja minua on ihastuttanut rodun halu tehdä töitä ohjaajalleen ja yrittää aina parhaansa ja vähän enemmän.

Olen päässyt seuraamaan useita noutajien koe- ja koulutustilaisuuksia, joita olemme järjestäneet yhteistyössä aktiivisten noutajakoirayhdistysten kanssa. Tutustuin myös Maarit Saariseen, joka on lajin parissa jo 20 vuoden ajan vaikuttanut aktiivi. Maarit kasvattaa labradoreja, harjoittelee ja kilpailee, sekä toimii Noutajien Working Test Ylituomarina.
Pyysinkin Maaritia kirjoittamaan meille lajista.


Maarit kilpaili kesällä Suomen mestaruus NOWT 2019 kokeessa. 

Noutajakoirarotu on monipuolinen harrastekaveri
”Kaikki noutajarodut on alun perin jalostettu metsästyskoiriksi haavoittuneen ja kuolleen pienriistan talteenottoon ja siksi ne ovatkin sielultaan lintukoiria. Ne ovat kuitenkin erittäin monipuolisia harrastuskavereita ja koulutettavissa myös muihin käyttötarkoituksiin, oikeastaan lähes mihin tahansa lajiin.

Noutajat ovat ystävällisiä, aktiivisia ja toiminnanhaluisia koiria. Ne tarvitsevat reipasta liikuntaa ja paljon toimintaa. Noutaja, jolla on hyvä hermorakenne, voimakas riistavietti ja joka on ohjaajansa hallinnassa, voi oikein koulutettuna menestyä näissä kaikissa koelajeissa. Perimmäisenä tarkoituksena kokeissa on kerätä tietoa jalostustyötä varten sekä myös selvittää koiran ominaisuuksia ja soveltuvuutta metsästyksenomaisiin tehtäviin. Metsästyskokeista on tullut noutajaomistajien suosittu harrastusmuoto.

Koiran edellytyksien kartoittamisella alkuun taipumuskokeen avuin
Peruskoulutuksen jälkeen olisi hyvä käydä koiran kanssa Taipumuskokeessa. Taipumuskoe on hyväksytty/hylätty-periaatteella suoritettava testinomainen koe. Taipumuskokeen tarkoituksena on todeta, onko koiran luonne kyseiselle noutajarodulle tyypillinen ja onko koiralla edellytyksiä koulutettavaksi pienriistan talteenottoon ja noutajien metsästyskokeeseen. Kun Noutajien taipumuskoe on suoritettu, on koiralla lupa osallistua varsinaisiin Rodunomaisiin koelajeihin.

Lajin vaihtelevat koemuodot
Noutajien rodunomaiset kokeet jakaantuvat kolmeen eri koemuotoon: A-kokeeseen, B-kokeeseen ja WT-kokeeseen. Oleellinen ero näillä on se, että A-kokeessa koira noutaa kokeen aikana ammuttuja riistoja (lämmintä riistaa) ja B-kokeessa nk. kylmää riistaa. Noutajien working testissä ei noudeta riistaa vaan noutoesineitä, dameja.”
Maarit Saarinen 

Jos kiinnostut rodusta tai haaveilet aktiivisesta harrastuksesta noutajien kanssa,
vieraile Suomen Noutajakoirajärjestön sivuilla!
Maaritin Middle River`s Labradorin sivut löydät täältä!

WHD Gårdin alue mahdollistaa harjoittelun kanalintukoirille niin riistan kanssa, kuin ilmankin. 

Monipuoliseen reilun 300 ha kokoiseen alueeseen mahtuu, niin pelto- kuin kangasmetsäalueita ja alueen lammet tuovat mukaan myös vesityö mahdollisuuden. WHD Gårdin puistomainen alue ja laajat nurmikentät sopivat myös esimerkiksi palvelukoirien treenaamisen. Haluammekin koota yhteen lajin kuin lajin harrastajat, tarjota heille rauhan ja hyvät olosuhteet treenaamiseen ja koota harrastajat viettämään aikaa yhdessä saman pöydän ääreen.

Oma haave on myös päästä toteuttamaan esimerkiksi koiranäyttelyt WHD Gårdin tapahtuma-alueella, sitä kohti!
Tutustu myös Woikoski Feeling fasaanijahteihin. 

Terveisin Iida Kekkonen, Asiakasvastaava

Katso kuvakooste! 
​​​​​​​NOWT 2019 Suomen mestaruuskilpailijat odottelemassa vuoroaan WHD Gårdilla

​​​​​​​
Kokeet aloiteltiin juhlallisesti kuplivalla

​​​​​​​Tammikuussa 2020 A-koe treenit noutajille

​​​​​​​
Treenien yhteydessä myös lajin toimihenkilöt kouluttautuivat

​​​​​​​
 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä blogimerkinnöistä

Esittelyssä Woikoski Feelingin luottomekaanikko Kaitsu

Moottori-urheilu johdatti Woikoskelle

Woikoski Feelingin henkilökuntaan kuuluu todellisia moniosaajia. Tänään esittelyssä mekaanikkomme Kai "Kaitsu" Ahola. Hän on varsin uusi jäsen tiimissämme, mutta sopii joukkoomme äärimmäisen hyvin. Kain valtakuntaa on Woikosken automuseo, korjaamo ja WHD Gårdin ajomaastot, hän toteuttaa monen autoilijan unelmatyötä.

Esittelyssä Kauneushoitola Wiehättävän ihana Mia

Yksi Mian intohimoista on hyvinvointi

WHD Gårdin miljööstä hauskan tekee pienet yksityiskohdat. Suurin osa tiloistamme on kunnostettu vanhaan, eikä kukaan olisi osannut odottaa että jonakin päivänä lämpimäksi päätyvarastoksi kutsutusta verstaasta tulee viihtyisä kauneushoitola.

Kauneushoitola Wiehättävä on Mian käsialaa ja suosikki paikka, esittelyssä hän kertoo intohimostaan työhönsä.

Sako S20 esittelytilaisuus WHD Gårdilla

Elämyksiä Haulikkokoulu & Kiväärikoulu kanssa toteutettuna

Saimme viime viikonloppuna vieraaksemme WHD Gårdille Sakon ja Team Sako Nordicin vaikuttajat ja pääsimme toteuttamaan mielenkiintoisen tapahtuman alueellamme.

Tilaisuuden kanssamme organisoi Haulikkokoulu & Kiväärikoulu, heidän kanssaan toteutimme maastoomme toimivat ja ennen kaikkea turvalliset haulikko- ja kivääriammuntapaikat.  Idea järjestää tilaisuus meillä WHD Gårdilla tulikin nimenomaan koulun ”isältä” Ville Hirvoselta, hän haki tilaisuuteen jotain perinteisestä ampumaradasta poikkeavaa paikkaa ja ennen kaikkea miljöötä jossa on kaikki palvelut samassa paketissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla Woikoski Feelingin tapahtumista ja uusista tuulista.