Esittelyssä Kauneushoitola Wiehättävän ihana Mia

WHD Gårdin miljööstä hauskan tekee pienet yksityiskohdat. Suurin osa tiloistamme on kunnostettu vanhaan, eikä kukaan olisi osannut odottaa että jonakin päivänä lämpimäksi päätyvarastoksi kutsutusta verstaasta tulee viihtyisä kauneushoitola.

Kauneushoitola Wiehättävä on Mian käsialaa ja suosikki paikka, esittelyssä hän kertoo intohimostaan työhönsä.

Taustalla pitkä kokomus ja ammattitaito kauneudenhoitoalalta
Olen Mia ja työskentelen Woikoski Feelingillä kosmetologina WHD Gårdin tilalla sijaitsevassa Kauneushoitola Wiehättävässä. Olen koulutukseltani SKY-erikoiskosmetologi ja ripsiteknikko. Valmistuin kosmetologiksi 2008 SKY-opistosta, jonka jälkeen jatkoin opintoja vielä vuoden samaisessa oppilaitoksessa, ja keväällä 2009 hyväksyttyjen näyttökokeiden jälkeen sain erikoiskosmetologin paperit. Valmistumisen jälkeen sain liittyä opiskelijajäsenestä Suomen Kosmetologien yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi, ja valtuudet käyttää etuliitettä SKY. Tämä lyhenne kertoo, että olen yhdistyksen jäsen ja näin ollen koulutettu alan ammattilainen. Valmistuttuani kouluttauduin heti myös ripsiteknikoksi, ja ryhdyin saman tien vuokratuoliyrittäjäksi. Työskentelin pääkaupunkiseudulla yrittäjänä lähes kahdeksan vuoden ajan ennen kuin löysin Woikoski Feelingille, ja täällä olen viihtynyt jo reilut kolme vuotta. Vapaa-aikani kuluu koirien, hevosten ja liikunnan parissa, sekä luonnossa liikkuen.

Kosmetologin koulutus on monen haaveammatti
Kosmetologin koulutuksesta muutama sananen. En ihmettele yhtään, että tämä ala on monen haaveammatti. Jo kouluajoista on jäänyt mieltä lämmittävät muistot ja sinne oli aina todella mukava mennä. Opiskelin kosmetologin perusopintoja aikuisopiskelijana neljänä iltana viikossa, samalla kun olin pienen lapsen kanssa hoitovapaalla. Peruslinjalla opinnot koostuivat sopivassa suhteessa teoriasta ja käytännön harjoittelusta. Kaikki hoidot harjoiteltiin tietenkin aina ensin opiskelukavereiden kesken parityöskentelynä, sen jälkeen vasta oikeille asiakkaille oppilashoitolassa. Erilaisten hoitojen harjoittelu ja tekeminen oli kivaa ja mielenkiintoista, mutta vielä parempaa oli välillä päästä itse pariksi tunniksi makaamaan vaikkapa kasvohoitoon kesken koulupäivän. Peruslinjalla opiskeltiin erilaisia jalka-, käsi-, kasvo- ja vartalohoitoja, sekä koko vartalon klassinen hieronta, kestovärjäykset, vahaukset ja vyöhyketerapian- ja kasvolymfahieronnan alkeita. Teoriassa opiskeltiin mm. ihon anatomiaa ja fysiologiaa, yritystoiminnan perusteita sekä asiakaspalvelua. Erikoisammattitutkintoon johtava koulutus taasen oli tiivistä päiväopiskelua ja kaikin puolin syventävä ja kokonaisvaltaisesti ammattitaitoa kehittävä kokonaisuus, jossa opiskeltiin uusia taitoja ihon erikoishoidollisin menetelmin.

Työ on jatkuvaa itsensä kehittämistä ja uuden oppimista
Kosmetologin työ on ihmisläheistä, vaatii tarkkuutta ja kädentaitoja, sekä halua kehittyä jatkuvasti. Tällä alalla ei tule koskaan ”valmiiksi”, vaan aina riittää uutta opittavaa ja vanhoja jo opittuja taitoja ja tietoja on syytä jatkuvasti päivittää. Työssäni parasta onkin ihmiset ja monipuolinen tehtävän kuva. Feelingillä työskennellessäni olen päässyt kouluttautumaan säännöllisesti, mikä tekee työstä entistä antoisampaa ja mielenkiintoisempaa. Yhteen työpäivään hoitolalla saattaa kuulua hoitoja ihan laidasta laitaan, kuten kasvohoitoja, jalkahoitoja, sokerointeja, kestovärjäyksiä, geelilakkauksia ja ripsienpidennyksiä. Minulla ei ole yhtä suosikkihoitoa mitä teen mieluiten, vaan nimenomaan parasta on tehdä monipuolisesti kaikkia hoitoja koko Wiehättävän laajasta palvelutarjonnasta. Minusta on ihanaa tuottaa hyvää mieltä ja oloa ihmisille. Välillä asiakkaiden kanssa puhutaan ummet ja lammet, välillä taas nautitaan rauhasta ja hiljaisuudesta.

"Paras palkinto työstäni on tyytyväinen asiakas, joka haluaa tulla uudelleen."

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Wiehättävään!
Nähdään hoitolalla- Mia  

Tutustu Kauneushoitola Wiehättävään 

Jaa tämä sivu

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla Woikoski Feelingin tapahtumista ja uusista tuulista.