Juho SeaFood Chef 2020 finaalissa!

Keittiömestarimme Juho Hämäläinen raivasi tiensä Seafood Chef 2020- kilpailun finaaliin!
Seafoof Chef on Pro Kala ry.n ja Food Camp Finlandin yhdessä lanseeraama kilpailu, jossa etsitään Suomen taitavinta kala- ja äyriäiskokkia.
Kaikkien aikojen ensimmäinen SeaFood Chef tittelistä mitellään Gastro Helsinki- tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa perjantaina 13.3.2020.

Annoksessa kaikki ihan läheltä. 

Juhon annoksessa maistellaan säynävää, kesäkurpitsaa, kylmäsavuhaukimurua, lakkaa, leipäjuustoa rapuvoita sekä tyrnikastiketta, varsin suomalaisia raaka-aineita, Juhon modernilla tyylillä.
Kalat tarjoilee tietysti meitä hyvin palveleva Järvi-Suomen Kalatuote.

Alla Juho avaa omin sanoin inspiraatiota annokseensa.

Miksi juuri säynävä?

Säynävä on monille vähemmän tunnettu todella laadukas raaka-aine, alueemme puhtaista vesistä.
Halusin käyttää säynävää, jotta voin tuoda esille aliarvostetun kalan käyttömahdollisuuksia ja herätellä ajatusta erilaisista syötävistä kaloista kuin se perinteinen Norjan lohi.

Miten valmistuu ravunkuorivoi?

Saimme viime kesänä naapuri järvestä eli Vuohijärveltä hyvin rapuja. Ravut keitettiin ja kuoret kuivattiin ja jauhettiin. Jauhettu kuori sekoitetaan yhteen sulan voin kanssa ja siivilöidään.

Odotuksen finaaliin Juholla on kovat, yksinkertaisesti: 
”Voittoa lähden tavoittelemaan. Valmistan annokset hyvin ja toivon sen riittävän voittoon.”

Woikoski Feelingin tiimillä on kova luotto Juhoon ja hänen inspiraatioonsa sekä ihailtavaan intohimoon ja tekemisen rentouteen, vaikka Juho kilpaileekin todella kovassa seurassa.

Finaalipaikasta kilpaillaan 13.3.2020, lauantaina 14.3. WHD Gårdin ravintola Juureskellarissa on mahdollisuus päästä maistelemaan finaali annoksen ympärille Juhon kokoamaa menukokonaisuutta, somelierimme  viinisuosituksien kera SeaFood Woikoski jatkoilla!
Lue lisää jatkoista ja hyvinvointiviikonlopusta täältä! 

Kirjoittanut Iida - Woikoski Feeling 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 
Jaa tämä sivu

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla Woikoski Feelingin tapahtumista ja uusista tuulista.